OLYMPUS DIGITAL CAMERAVakantiehuis in Edam

In het historische Edam, op slechts 20 minuten per bus van Amsterdam, ligt dit idyllische vakantiehuis aan het doorgaande water. Volgens de Lonely Planet gids is Edam de tweede mooiste stad van Nederland en ik ben het daar helemaal mee eens.

Het huis ligt net aan de buitenkant van Edam op een rustige locatie en op slechts 3 minuten lopen van het busstation en het centrum. De bussen rijden dag en nacht en brengen u in 25 minuten naar en van Amsterdam. Verblijven in een weidse natuur en toch zo dichtbij Amsterdam!

De tuin van het vakantiehuis in Edam ligt beschut op het zuiden met uitzicht over de weilanden en de zon schijnt er bijna de hele dag. Een sereen plekje om te relaxen. Vanwege het stromende water zijn er geen muggen!  Het huis heeft een open keuken en is volledig ingericht, onder andere voorzien van vaatwasser, wasmachine, droger, televisie, en wifi. Op de verdieping een kleine badkamer met toilet, wastafel en douche en 1 slaapkamer met een twee- en eenpersoons bed. Er is een gratis parkeerplaats is aanwezig.

Edam ligt aan het Markermeer. De stad heeft een rijke geschiedenis van scheepswerven, houthandel en kaas. Het heeft prachtige historische panden, mooie grachtjes, mooie grachtjes, musea, goede restaurants en leuke (antiek) winkeltjes. In de maanden juli en augustus is er elke woensdag Kaasmarkt. U kunt er heerlijk fietsen of wandelen, een bezoek brengen aan Volendam en aan palingrokerij Smit Bokkum. Maak eens een foto in klederdracht en neem daarna de boot naar Marken. Op het voormalige eiland Marken heeft de tijd stil gestaan. Kleine straatjes, houten huisjes en een prachtig pittoresk haventje.
Burggolf Purmerend is een prachtige gelegen golfbaan met 36 holes en een 9 holes par 3 oefenbaan en ligt 15 minuten rijden van het huis.
Vergeet niet een klein fluisterbootje te huren in Overleek en te genieten van de stilte van de weilanden. Via Zuiderwoude, Broek in Waterland en Monnickendam vaart u een prachtige route. Neem een picknickmand mee of geniet van de koffie met zelfgemaakte lekkerheden in de sfeervolle theetuin. U kunt Edam ook ontdekken in een fluisterbootje. Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten!

  • English
  • Español
  • Italiano
  • Deutsch